Alla har chansen att lyckas – bara man gör rätt val! Det är en åsikt som finns lite överallt idag. Lisa Langseth har i sin nya film Hotell på ett både humoristiskt och smärtsamt sätt utforskat den tanken och vad den kan leda till.

Erika (Alicia Vikander) är en lyckad inredningsarkitekt. Mellan raderna anar man att hon ägnat sitt liv åt att göra rätt val om var hon ska bo, jobba med och vem hon ska leva med. När filmen börjar är hon så där härligt nöjd som bara människor i reklam och glansiga månadstidningar är. När de designade vita väggarna faller hårt till marken står hon där ensam, villrådig och förbannad över att det inte blir som hon vill.

Erika hamnar i gruppterapi och flyr iväg med gruppen på en märklig resa som går lika mycket till olika hotell runt i landet som in i gruppdeltagarnas problematiska själar.

Den här filmens stora kvalité är skådespeleriet. Det går inte annat än att älska Alicia Vikanders insats som den osympatiska inredningsarkitekten. Lika kärleksfullt närmar sig skådespelarna Mira Eklund och Anna Bjelkerud sina sköra roller.

Lisa Langseth har både skrivit manus och regisserat, det är befriande att hon vågar göra en film där allt är för mycket. Absurda scener som när hela gruppen badar i hotellpoolen med varsin docka, när Erika kraschar hotellrum eller när David Dencik tvingar de andra att hänga på i hans mayaindiantortyr kommer att bli klassiska. Kanske kan den här filmen funka som lite gruppterapi för hela den svenska filmbranschen och få fler regissörer att våga släppa loss i oväntade filmer. Jag hoppas det!