Nyheter

Kommunal vill sätta bärföretaget i konkurs

2013-10-02
Alla de bärplockare som lurats på lönen har nu åkt hem till Thailand. Här i Sverige undersöker Kommunal om facket kan sätta det thailändska bemanningsföretaget i konkurs.
Läs mer

Billström: ”Vi har en god ordning”

2013-10-02
Att ett thailändskt bemanningsföretag ska stämmas i Thailand tyder på goda regelverk gällande bärplockare i Sverige, enligt migrationsminister Tobias Billström (M). Samtidigt har regeringen förslag som ska stärka bärplockares villkor ytterligare.
Läs mer

Så ska EU-länderna övervaka arbetslösheten

2013-10-02
EU-kommissionen presenterade i dag förslag om att stärka den sociala dimensionen i euroländerna. Det blir varken en gemensam a-kassa eller stöd till länder med stora utgifter för sociala bidrag, men en anslagstavla där ländernas arbetslöshet, fattigdom och inkomstklyftor registreras. Europafacket hade hoppats på mer.
Läs mer

Europafacket vill flytta på fotbolls-VM 2022

2013-10-02
Europafacket kräver att VM i fotboll 2022 flyttas från Qatar om inte byggnadsarbetarnas rättigheter respekteras där. Generalsekreterare Bernadette Ségol säger i ett uttalande att de slavliknande villkoren för dem som bygger fotbollsanläggningarna är oacceptabla och strider mot andan i internationella fotbollförbundets stadgar.
Läs mer

Facket kräver att vindrickande vårdare får jobbet tillbaka

2013-10-02
Kommunal kräver att en vindrickande vårdare får skadestånd och jobbet tillbaka. Förbundet vill att Arbetsdomstolen ogiltigförklarar uppsägningen av henne.
Läs mer

Filmrecension

Rush

2013-10-02
Amerikanskt actiondrama i regi av Ron Howard, med Chris Hemsworth och Daniel Brühl.
Läs mer