Nyheter

Stopp för vård
av anhöriga

2013-09-26
Allt fler kommuner upptäcker privata hemtjänstföretag som i stor utsträckning bygger sin verksamhet på familjemedlemmar som vårdar sina anhöriga. I Borås har man liksom i Södertälje förbjudit anhöriganställda.
Läs mer

Hyllat boende
i blåsväder

2013-09-26
Äldreboendet Distansgatan 7 i Borås har varit föremål för en tv-serie, fått besök av statsministern och hyllats för sin vårdfilosofi. Nu är det i stället föremål för en utredning angående allvarliga brister i arbetsmiljön.
Läs mer

Personal i uppror mot nya scheman

2013-09-26
För lite tid till dokumentation, tankning av bilar och för lite restid mellan brukare. Det är några av de punkter som ingår i ett upprorshäfte som hemtjänstpersonalen i Grästorp skickat till chefer och politiker i kommunen.
— Vi måste driva det här tills personalen får en bra arbetsmiljö, säger Monika Ejdestig Ek, sektionsordförande för Kommunal i Grästorp.
Läs mer

Arbetarnas
löner ökar mest

2013-09-26
Arbetarnas löner ökar procentuellt mer än tjänstemännens, visar LO:s nya lönerapport. Trots det tjänar tjänstemännen fortfarande drygt 10 000 kronor mer i månaden.
Läs mer

Arbetsliv

Vårdpersonal får inte stöd efter fel

2013-09-26
Vårdpersonal som är inblandade i händelser när patienter skadas mår ofta dåligt, ältar saken och tappar självförtroende. Men de får sällan det stöd de behöver. De blir ”det andra offret”.
Läs mer

Debatt

Vinstbeslut ett steg åt rätt håll

2013-09-26
Det går inte att bortse från att det i alla privata bolag i grunden finns ett krav på lönsamhet, skriver Jonas Lidström, personlig assistent i Uppsala i en replik i debatten om vinster i välfärden.
Läs mer

Bokrecension

Godnattsagor för barn som dricker

2013-09-26
Av Marjaneh Bakhtiari (Ordfront)
Läs mer

Filmrecension

Skumtimmen

2013-09-26
Svenskt kriminaldrama i regi av Daniel Alfredsson med bland andra Lena Endre, Tord Peterson och Thomas W Gabrielsson.
Läs mer