Nyheter

Trafikvärdarna
har fått nog

2013-09-25
Delade turer varje dag varannan vecka. Så ser schemat ut för många trafikvärdar i Stockholms innerstad.
— Det är ingen som bryr sig om vår arbetsmiljö. Men det beror på att vi har varit tysta och ingenting annat, säger trafikvärden Marguerite Koos.
Läs mer

De ska medla om ambulansavtal

2013-09-25
Nu är det klart vilka som ska medla i förhandlingarna mellan Kommunal och Vårdföretagarna för att få till ett nytt kollektivavtal för privatanställda ambulanssjukvårdare.
Läs mer

Chef ber facket om ursäkt

2013-09-25
Bemanningen av nattpatrullen på Gotland ska ses över. Det beslutade socialnämnden utan att Kommunals huvudskyddsombud fått information om översynen från socialförvaltningen.
— Jag sa att det här är det klantigaste ni har gjort, säger Peter Larsson, Kommunals sektionsordförande på Gotland.
Läs mer

Fler unga skadar sig på jobbet

2013-09-25
Arbetsskadorna för unga mellan 16 och 25 ökar. Ungdomar drabbas också i högre grad av medicinsk invalididet än vuxna. Vanligast är att unga män gör sig illa. För kvinnor är risken störst att råka ut för rån.
Läs mer

”Öronmärk en del av pengarna”

2013-09-25
11 miljarder kronor som arbetsgivare betalat för kollektivavtalade försäkringar kommer snart att återbetalas. Pengarna kan användas fritt av arbetsgivarna, vilket flera lokala fackliga företrädare ogillar.
— Man borde öronmärka en viss del av pengarna och använda dem till rehabilitering av sjukskrivna och till att förebygga arbetsskador istället, säger Bo Hjalmarsson, försäkringssansvarig vid Kommunal Sydost.
Läs mer

Nytt avtal för RUT-branschen

2013-09-24
Kommunal har skrivit ett nytt kollektivavtal för medlemmar som jobbar inom hushållsnära tjänster, den så kallade RUT-branschen. Kommunal är nöjt med att ha fått igenom 1 700 kronor på tre år och säsongsanpassade arbetskläder.
Läs mer

Ledare

Mer konflikter behövs Löfven!

2013-09-25
En tidigare ungmoderat, med förflutet inom arbetsgivarna SAF, sedermera högbetald kommunikationsdirektör på Swedbank har gjort en politisk resa vänsterut och ska frivilligarbeta för att Socialdemokraterna ska vinna valet 2014.
Läs mer

Filmrecension

I lodjurets timma

2013-09-25
Danskt drama i regi av Søren Kragh-Jacobsen med bland andra Sofir Gråbol, Frederik Johansen och Signe Engholm.
Läs mer