Constance Bell-Long och Mia Sundqvist på Västra Ågatans LSS-boende i Eskilstuna.

Det är ett flamsigt och väl sammansvetsat gäng som har samlats på Västra Åsgatans LSS-boende i Eskilstuna för att fira Maria Sundqvist med prinsesstårta.  Lovorden haglar – Mia är glad, lugn, lyhörd, omtyckt av de boende och sköter sina fackliga uppdrag som arbetsplats- och skyddsombud med bravur.
  – Mia är hjärtat på Västra Åsgatan, så är det. Jag vet inte riktigt hur vi skulle klara oss utan henne, säger Constance Bell-Long och ser kärleksfullt på sin kollega.
  Mia själv är lite besvärad av att stå i centrum, men tycker samtidigt att det är roligt och blir glad av att höra kollegernas uppskattning.
  – Men jag har ju hört det förut. Vi är ganska bra på att visa varandra uppskattning här, säger hon.

Det var Constance Bell-Long som skrev till KA och tyckte att Mia förtjänade en tårta. Hon ville särskilt lyfta fram Mias ansträngningar för att få till ett schema som passar alla. Mia har inget formellt schemaansvar, men har hand om snabba ändringar som behöver göras. Hon har också tagit på sig att påminna alla om att lägga in sina önskescheman i tid – och om hon skriver lappar för att påminna, kryddar hon dem med glada gubbar. En gång när Constance låg hemma sjuk ringde Mia och dubbelkollade ändringar, trots att Constance sagt att de fick ändra som de ville.
  – Det har blivit automatiskt, för vi hade en schemaläggare förut som bad mig att hjälpa till. Det är för att vi ska kunna jobba bra, vi vill ju få så bra schema som möjligt. Och jag tycker om att ha koll så det är mycket för min egen skull också, säger hon.

Men Constance tycker att Mia är blygsam.
  – Du hade ju kunnat göra det mycket otrevligare! Det är ju ingen som säger att någon med planeringskoll måste göra smileys på alla lappar. Så försök inte! säger hon.
  Mia ser också till att få vik­arier att trivas när de börjar. Constance är vikarie och berättar att Mia tog hand om henne från första dagen och alltid ställer upp om man undrar något eller behöver stöd. 
  – Vi har ganska hög personalomsättning här, så det blir per automatik att man måste försöka få in personalen i gruppen. Och så har jag själv varit vikarie i många år på flera ställen och vet att det är lite svårt när man kommer till ett ställe och får all information på en dag, säger Mia.

ID. Maria Sundqvist 

Namn: Maria Sundqvist.
Ålder: 43.
Bor: Torshälla.
Bäst med jobbet: Att få se hur de boende utvecklas och växer när de upptäcker att de klarar sådant som de inte trodde att de klarade.

Fixa tårtan 

Så ordnar du ett tårtkalas: Skriv till oss om vem du vill ge en tårta och varför. Glöm inte eget namn och adress. Märk kuvertet ”Tårtkalas”.
Skicka till: Kommunal­arbetaren, Box 209, 101 24  Stockholm. Eller mejla till: kommunalarbetaren@ka.se