Nyheter

Ny plattform ska ge bättre vård

2013-09-23
Ett Saltsjöbadsavtal för välfärden. Det säger Kommunals ordförande Annelie Nordström om den etiska plattform som 13 fackförbund och fyra arbetsgivare inom vård och omsorg kommit överens om. Ledorden är bättre kvalitet och större öppenhet.
Läs mer

Ambulansen kan dras inför domstol

2013-09-23
Personal som inte kan ta rast, äta lunch eller städa ur ambulanserna innan nästa utryckning. Det är orsakerna till att Arbetsmiljöverket anmält ambulansverksamheten vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg till åklagare.
Läs mer

Bärplockare får åka hem utan lön

2013-09-23
De bärplockare Västerbotten som protesterat mot utebliven lön får åka hem tomhänta. De ska få hjälp av den thailändska staten att stämma arbetsgivaren, uppger ambassaden i Sverige. På lördagen avled den arbetare som för en vecka sedan försökte ta sitt liv.
Läs mer

Debatt

”Vi har inte sagt nej till vinst”

2013-09-23
Kommunal står på medlemmarnas sida oavsett om deras arbetsgivare är offentlig eller privat. Vi har inte sagt nej till vinst, skriver Kommunals ordförande Annelie Nordström i en replik till undersköterskorna från Attendo som ifrågasatte Kommunals beslut om vinster.
Läs mer

Liv & hälsa

Styrketräning bra för hela kroppen

2013-09-23
Hösten är här, läge att gå in i gymmet? Ja, styrketräning är faktiskt bra för det mesta: inte bara blir vi starkare, vi bränner fett, vi ökar uthålligheten och vi mår bättre psykiskt.
Här kommer några tips för att lyckas med tränandet.
Läs mer

Bokrecension

Bara tre
kan leka så

2013-09-23
Av Denise Rudberg (Norstedts)
Läs mer