Nyheter

Bärkonflikt kan vara nära lösning

2013-09-20
Nästa vecka kan konflikten om uteblivna löner för de thailändska bärplockarna i Västerbotten och Värmland nå en lösning. Bemanningsföretaget har lovat att tillsammans med thailändska myndigheter gå igenom löner och avdrag för varje anställd för att klargöra vad som har hänt.
Läs mer

Privatisering
av städ oroar

2013-09-20
Städenheten i Ronneby kommun läggs ut på entreprenad. Den första december förlorar omkring 80 lokalvårdare sina kommunala jobb och får en privat arbetsgivare. Kommunal i Ronneby har varit kritiskt från början.
— Det handlar om medlemmarnas trygghet. De har velat ha kvar sina kommunala jobb, säger Kristina Walter, sektionsordförande i Ronneby.
Läs mer

Privat välfärd
för miljarder

2013-09-20
Kommunernas inköp av privata välfärdstjänster ökar stadigt, visar en granskning gjord av Dagens Nyheter. Förra året var den totala notan nästan 83 miljarder kronor.
Läs mer

Tema: Utbildning

Ny utbildning
gav fast jobb

2013-09-20
En annons i KA om en ny utbildning fångade Anne-Charlotte Strachans uppmärksamhet. Två år senare är hon färdigutbildad barnspecialistundersköterska och har redan fått fast anställning på Astrid Lindgrens barnsjukhus.
Läs mer

Novell

Någon
som förstår

2013-09-20
Vårdare Jimmy Eriksson från Malmö kom trea i KA:s novelltävling. Här är hans berättelse.
Läs mer

Filmrecension

Paradis: Hopp

2013-09-20
Österrikiskt drama i regi av Ulrich Seidl med bland andra Melanie Lenz, Joseph Lorenz, Verena Lehbauer och Michael Thomas.
Läs mer

Trevlig helg!

Trevlig helg önskar vi på KA!