Vi måste gå samman för att försvara den gemensamma välfärden! I den borgerliga alliansens Sverige är vi – det vill säga ensamstående mammor och pappor, sjuka, pensionärer och arbetslösa de största förlorarna. Dessa svaga grupper i samhället har fått betala för de rikas skattesänkningar. Att välfärden försämrats kraftigt är väl ingen nyhet för de flesta av oss. I dag ökar fattigdomen snabbt i Sverige, något som ansågs otänkbart för några år sedan. Jag tycker att det är en orättvis politik som regeringen har genomfört i Sverige de senaste åren. De har privatiserat våra skolor, våra sjukhus, SJ, SL, bibliotek, bostäder och våra apotek.

Det får vara nog nu, av nedskärningar och privatiseringar av den offentliga sektorn. Medan vården, omsorgen och skolan går på knäna har Sverige blivit den pantsatta välfärdens land. Ett land där nästan hela välfärden överlåts till riskkapitalister. De ideologiska utförsäljningarna har lett till både försämringar och fördyringar av vård, omsorg och andra offentliga verksamheter.
  Det här är inte vad svenska folket vill ha. Detta visar en färsk undersökning. Man borde respektera det svenska folkets åsikter. Den sittande regeringen driver en oansvarig politik.

Mot denna vansinniga politik anordnas en manifestation i Stockholm av nätverket ”Folkkampanj för Gemensam Välfärd” lördagen den 21september kl. 13.00. Håller du med mig är du välkommen att vara med oss vid Medborgarplatsen. För en fungerande välfärd utan privata vinstintressen.

Masood Punjabi,
Saltsjö-Boo i Nacka