Nyheter

Reinfeldt stuvar om i regeringen

2013-09-17
Sverige får en ny arbetsmarknadsminister. Elisabeth Svantesson (M) tar över uppdraget efter Hillevi Engström som istället blir biståndsminister.
Läs mer

Förslag till ny utbildning sågas

2013-09-17
Det blir ingen undersköterskeexamen, om Skolverket får som det vill. Men myndigheten föreslår ett helt nytt vård- och omsorgsprogram som delas upp i fem olika inriktningar.
Arbetsgivarna och Kommunal som tillsammans driver vård- och omsorgscollege (VO-College) gör tummen ner för förslaget.
Läs mer

Bärplockare inte välkomna tillbaka

2013-09-17
De bärplockare i Umeå som den senaste veckan har strejkat mot uteblivna löner är inte längre välkomna tillbaka till arbetet och kommer få tillbaka sina flygbiljetter hem för att kunna återvända tidigare. Men Kommunal väntar fortfarande på att få se dokumentation som bevisar att företaget inte gjort fel.
Läs mer

Träd ska minska sjukfrånvaron

2013-09-17
För tredje året i rad anordnas en speciell hygienvecka i Sverige. Sagor, sånger och frågesport ska i slutändan minska sjukfrånvaron.
Från Kungsbacka i söder till Leksand i norr ska barn, förskolepersonal och föräldrar prata om att det är viktigt att tvätta händerna.
Läs mer

Kultur

Nya chanser till bokupplevelser

2013-09-17
Sedan slutet av 90-talet driver ett antal fack, däribland Kommunal, tillsammans med ABF och Kulturrådet projektet ”Läs för mig, pappa”. Nu finns en ny chans att delta.
Läs mer

Bokrecension

Cirkusloppor
på luffen

2013-09-17
Av Lena Sjöberg (Opal)
Läs mer