Under fredagen har Kommunal suttit i möte med både det svenska och det thailändska företaget i Umeå, samt representanter för plockarna. Vid mötet redovisade bemanningsföretaget listor på hur många kilon varje arbetare har plockar, men det saknas fortfarande dokumentation över vilka utbetalningar och avdrag som har gjorts.
  – Vi väntar på någon form av lönespecifikation när det framkommer intjänade pengar och vilka avdrag som är gjorda för lån, logi, bensin och så vidare, så att varje arbetstagare kan se vad som är gjort, säger Lena Ceder, ombudsman på Kommunals avdelning i Västerbotten.
  Det ska redovisas i början av nästa vecka.

Parterna har också kommit överens om att plockarna får återvända till anläggningen, antingen för att återuppta arbetet eller för att bo på där så länge.
  – Vi kom också överens om att är det så att man när man har fått bekräftelsen på inbetalningar och avdrag vill åka hem tidigare så ska man ha möjlighet att göra det, säger hon.
  Det låter på dig som att det lutar mot att företaget inte har gjort fel?
  – Nej, vi har ju inte fått uppgifterna som verkligen bekräftar eller avstyrker det. Men man säger från företagets sida att man har hanterat det på rätt sätt och följt kollektivavtalet.