Nyheter

Kommunal-frågor lyfts i kyrkovalet

2013-09-12
Kommunal har fått in specifika frågor i Socialdemokraternas valprogram inför kyrkovalet nu på söndag, den 15 september. Bland annat krav om rätt till heltid för kyrkans anställda.
Läs mer

Hallå där:
Anders Olofsson

2013-09-12
Hallå där Anders Olofsson, kyrko- och kyrkogårdsvaktmästare i Kvistofta församling utanför Helsingborg, som försöker få folk att rösta i kyrkovalet.
Läs mer

Snart testas nya lönemodellen

2013-09-12
Sundsvall och Carema kan bli först ut att testa nya lönemodellen.
— Det känns jättebra att vara i framkant, säger Sonja Lindberg, Kommunal i Sundsvall.
Läs mer

Michael vill slippa individuella löner

2013-09-12
Teknikpersonalen vid Göteborg spårvägar har kämpat genom åren för att slippa individuella inslag i lönen. Nu känner de att vinden har vänt.
Nu är det deras lönesystem Kommunal vill sprida som en förebild i resten av landet.
Läs mer

Webbverktyg
ska ge högre lön

2013-09-12
Kommunal vill öka det lokala fackliga inflytandet i lönesättningen. Ett steg på vägen dit blir att använda samma webbverktyg som finns inom industrin.
— Det handlar om att premiera yrkesutveckling och det ska också synas på lönen, säger Johan Ingelskog, chef för enheten för arbetsrätt och kollektivavtal på Kommunal.
Läs mer

Oklart vad som hänt bärplockare

2013-09-12
Det är fortfarande oklart vad som har gått fel i fallet med de thailändska bärplockarna i Umeå som protesterar mot uteblivna löner. Kommunal hade i går ett möte med en representant för bemanningsföretaget och väntar nu på information om utbetalningar och eventuella avdrag.
Läs mer

Nytt avtal för assistenter

2013-09-11
Kommunal har förhandlat fram ett nytt avtal för personliga assistenter hos arbetsgivare anslutna till KFS, Kommunala företagens samorganisation. Det ger 1 700 kronor på drygt tre år.
Läs mer

Filmrecension

The spirit of ’45

2013-09-12
Brittisk dokumentär av Ken Loach.
Läs mer