Nyheter

”De viker sig för SKL:s kritik”

2013-09-10
Kommunals ordförande Annelie Nordström är upprörd över att Socialstyrelsen skjuter upp de nya bemanningsföreskrifterna för demensboenden i ett år.
— Jag kan inte få det till annat än att man viker sig för SKL:s hårda kritik, säger hon.
Läs mer

Bemanningskrav dröjer ett år

2013-09-10
De skärpta reglerna för bemanningen på demensboenden får vänta ett år. Socialstyrelsen skjuter upp införandet till 2015 för att ge kommunerna mer tid och för att de ska börja gälla samtidigt som reglerna för övriga äldreboenden.
Läs mer

Bärplockare: Vi har inte fått lön

2013-09-10
På tisdagsförmiddagen samlades ett 40-tal thailändska bärplockare utanför Kommunals lokaler i Umeå för att de menar att de inte har fått sin lön. Kommunal försöker nu få tag på det thailändska bemanningsföretaget för att se vad som har hänt — men uppmanar bärplockarna att fortsätta jobba så länge.
Läs mer

LO vill skrota premiepensionen

2013-09-10
LO vill avskaffa premiepensionen, den del av pensionssystemet som placeras i fonder.
En statlig utredning bör ta fram andra alternativ, skriver LO i ett pressmeddelande.
Läs mer

Fler fystester för ambulanspersonal

2013-09-10
Nu ska all ambulanspersonal fystestas i Kungälv. Syftet är att personalen ska få bättre kunskap om hur de ligger till fysiskt och kunna få hjälp med träningsprogram för att bli starkare om det behövs.
Läs mer

Frankrike stylar sina jobbsökare

2013-09-10
Arbetslösa fransyskor får tips om hur de bör klä och sminka sig.
— Bra för självförtroendet, menar arbetsförmedlingen.
— Nonsens, säger det franska facket.
Läs mer

Ledare

Rätt till bostad
en valvinnare

2013-09-10
I Sverige har vi haft gott om plats i våra hem, antingen vi bott i villa eller i lägenhet. Lediga hyresrätter har oftast funnits i de mindre kommunerna, bostaden var fram till 2007 ”en social rättighet”, enligt de bostadspolitiska målen.
Läs mer

Debatt

Går Kommunal emot LO?

2013-09-10
Folkkampanjen för gemensam välfärd håller en manifestation i Stockholm 21 september. LO-distriktet uppmanar alla medlemmar att delta — samtidigt som Kommunal beslutar att förbundet inte ska delta. Ett allvarligt misstag, tycker Bilbo Göransson.
Läs mer

Gilla oss på Facebook

Häng med i vad som händer. Gilla ka.se på Facebook!