Nyheter

”Det undergräver förtroendet”

2013-09-05
”Oacceptabelt” att trafikvärdarna måste använda trasiga biljettläsare. Det säger SL efter KA:s avslöjande om att majoriteten av läsarna inte fungerar. Problemet är att det varit acceptabelt i över ett år — innan det blev känt för allmänheten.
Läs mer

SL: ”En lustig låtsasmodell”

2013-09-05
Att trafikvärdarna fått använda trasiga biljettläsare kallar SL för en ”lustig låtsasmodell”. Trafikvärdarnas arbetsgivare Keolis medger att låtsaskontrollen pågått i över ett år.
Läs mer

Uskors protest gav resultat

2013-09-05
I februari skrev KA om undersköterskan Annelie Hallqvist som kritiserade den dåliga bemanningen inom äldrevården i kommunen. Nu har kritiken gett resultat: idag beslutar vård- och omsorgnämnden om nya pengar för att bemanningen ska bli bättre.
Läs mer

Hallå där:
Kawa Zolfagary

2013-09-05
Hallå där Kawa Zolfagary, nyanställd pressekreterare för Kommunal i Stockholms län, med bakgrund i PR-branschen och känd för Facebook-gruppen och satirboken ”Vita kränkta män”.
Läs mer

Han tar kampen mot storföretagen

2013-09-05
David Boys från ISKA är den ende från facket som deltar aktivt under Världsvattenveckan i Stockholm. Medan allt fler företag som Coca-Cola, Nestlé och PepsiCo är med och sätter dagordningen.
Läs mer

Framgångsrik kampanj avslutas

2013-09-05
Drygt 1,5 miljon européer har skrivit under mot privatisering av vatten. På måndag lämnas namnunderskrifterna in till EU-kommissionen. Jens Eriksson har arbetat heltid med kampanjen för Kommunal sedan april:
— Målet är redan uppnått. Men det är klart att ju fler namnunderskrifter vi får ihop desto bättre.
Läs mer

Kultur

”Äta sova dö”
blir Oscarsbidrag

2013-09-05
Filmen ”Äta, sova, dö” av Gabriela Pichler blir Sveriges Oscarsbidrag.
— Jag ville att de anonyma ansiktena på varseldrabbade orter skulle få ett ansikte, att de skulle få synas, att vi skulle få höra dem prata. Det är en drivkraft jag haft med filmen.
Läs mer

Filmrecension

The Stone Roses: Made of Stone

2013-09-05
Brittisk musikdokumentär i regi av Shane Meadows.
Läs mer