Nyheter

Så ska LO vinna valet åt S

2013-08-30
Kommunalaren Elisabeth Brandt Ygeman ska leda LO:s valarbete inför EU- och riksdagsvalet nästa år. Målet är att byta regering — och att få fler att rösta på Socialdemokraterna.
Läs mer

Ungdomsjobb först nästa år

2013-08-30
Ungdomsjobben i kommun och landsting dröjer. På flera håll pågår diskussioner om lokala avtal, men än har fack och arbetsgivare inte kommit överens. Arbetsgivarna har också väntat på statsbidrag.
Läs mer

Fokus: Säsongsarbete

Tuff vardag för säsongsarbetare

2013-08-30
Säsongsarbete med arbetslöshet resten av året är inte ovanligt för kommunalare inom Svenska kyrkan. Kyrkogårdsarbetet är beroende av väder och klimat — därför blir säsongerna olika långa beroende på om man bor i Lund eller Boden.
Läs mer

Carina hoppas
på årsanställning

2013-08-30
Kyrkogårdsarbetaren Carina Jensen jobbar sin tredje säsong på Norra kyrkogården i Lund. Hon trivs med jobbet och tycker särskilt om när hon får en relation till de som besöker gravarna. Men hon önskar sig en årsanställning.
Läs mer

Natalie har bara jobb halva året

2013-08-30
Kyrkogårdsarbetaren Natalie Öberg i Boden har jobb från början av maj till mitten av oktober. Hon trivs bra trots att resten av året till större delen innebär arbetslöshet. Men jobba säsong hela livet vill hon inte.
Läs mer

Kolumn

När livet
går sönder

2013-08-30
För första gången i mitt skrivande aktivistliv vet jag inte vad jag ska skriva om eller vad som är viktigt att ta upp i en facklig tidning. Jag har vänt och vridit och påbörjat fler texter än vad jag kan räkna och alla råkar ut för samma öden: radera och börja om.
Läs mer

Filmrecension

Snabba Cash
Livet deluxe

2013-08-30
Svensk thriller i regi av Jens Jonsson, med bland andra Matias Varela och Malin Buska.
Läs mer

Trevlig helg!

Trevlig helg önskar vi på KA!