Anna-Pia Andersson driver Café Memphis i Östmark.

Det är inte bara amerikanska femtiotalsbilar som är stort i Torsby kommun. Om någon fick för sig att mäta antalet Rockabillyband per tusen invånare skulle förmodligen kommunen också ligga högst i landet. Allt amerikanskt står högt i kurs och därför är det inte konstigt att Anna-Pia Andersson har lyckats genomföra sin dröm om ett Elviskafé just här. Anna-Pia jobbade som undersköterska på ortens äldreboende när hon bestämde sig för att sadla om, att det blev något med Elvis var givet.
  – Jag har tyckt om Elvis sedan jag var liten och hittade pappas skivsamling. Mitt första minne är att jag ligger på köksbordet och pappa sjunger Elvis för mig, säger hon.

2008 lyckades hon få låna två miljoner kronor för att bygga om ett garage bredvid mamma och pappas hus till kafé. Sedan tog det två år av hårt arbete och sömnlösa nätter innan hon kunde öppna.
  – Jag trodde inte att det skulle gå. Men det har varit folk här hela tiden under de snart tre år det har varit öppet.

Sedan öppningsdagen har över 35 000 kunder fikat bland alla Elvisprylar, kaféet har till och med haft besökt av Elvis Presleys nära vän Joe Esposito. För att klara av arbetet har Anna-Pia haft hjälp av framför allt föräldrarna. Mamma Maud har sedan hon gick i pension från sitt jobb i hemtjänsten ofta hjälpt till i kaféet.
  – Jag är så stolt över att Anna-Pia förverkligat sin dröm, säger hon och ler mot skylten på fasaden där det står ”Follow that dream”.

ID. Anna-Pia Andersson

Ålder: 29 år.
Bor: Född i Östmark och bor i huset bredvid föräldrahemmet.
Musiken: Sjunger själv i Rockabillybandet Memphis Mafia Dolls.
Fler järn i elden: Driver tillsammans med en annan Östmarking tidningen Memphis magazine som delas ut i Torsby kommun och några norska kommuner. Har lösa planer på hotell och hvb-hem.