Efter skriverierna om missförhållanden på Koppargårdens äldreboende 2011 har varumärket Carema för många blivit synonymt med vårdskandaler. Carema har ändå valt att hålla fast vid namnet – fram till nu. Från den 15 oktober byter Caremas äldreomsorg namn till Vardaga och Orkidéns verksamhet inom funktionsnedsättning får heta Nytida.
  – Vi behöver en neutral nystart och vi behöver tydliggöra för såväl boende och närstående som för uppdragsgivare och medarbetare vad vi står för. Våra nya svenska namn beskriver innebörden i våra uppdrag, säger Fredrik Gren, vd för moderbolaget Ambea, i ett pressmeddelande.

Namnet Vardaga har valts för att ”ju äldre man blir, desto viktigare blir varje dag.” Verksamheten inom funktionsnedsättning får heta Nytida eftersom uppdraget är att säkerställa framtidstro och utveckling, ”en ny tid för dessa personer”, enligt pressmeddelandet.
  I ett videoklipp beskriver Ambeas vd Fredrik Gren tankarna kring namnbytet närmare och sticker inte under stol med att det är en konsekvens av skriverierna för två år sedan.
  – Frågan kring namn har vi hela tiden funderat över och vi har haft en grupp som har tittat på den. Det har inte varit lätt. Det finns en otrolig revanschlystnad hos alla våra medarbetare, säger Fredrik Gren.