Fotbollsklubben Degerfors IF ligger i toppen av landets näst högsta serie, men lagets anrika arena Stora Valla måste rustas upp för att klara de framtida kraven för spel på elitnivå. Den politiska majoriteten i Degerfors har beslutat att avsätta 25 miljoner kronor till projektet. Pengarna ska bland annat gå till en utbyggd sittplatsläktare.
  – Vi som är kommunalare tycker att det är fel placering av våra skattepengar. Det behövs fler händer i vården, omsorgen och skolan, säger Carina Sätterman från Kommunal.
  De kommunala verksamheterna i Degerfors har levt med sparbeting i flera år. Inför nästa år diskuteras ytterligare nedskärningar. Samtidigt har många anställda redan en tuff arbetssituation, med delade turer och deltidstjänster.
  – Folk går på knäna. Det blir en frustration, säger Carina Sätterman.

Degerfors är ett rött fäste där Vänsterpartiet ensamt kontrollerar 20 av de 41 mandaten i kommunfullmäktige. En bred majoritet står bakom satsningen på Stora Valla, när kommunstyrelsen hade uppe frågan tidigare i augusti reserverade sig bara Moderaterna och Centerpartiet.
  – I Degerfors finns det tydligen sådana som inte inser vilket varumärke och vilken positiv faktor Degerfors IF är, men det gör folk utifrån. Oavsett var man kommer i Sverige och säger att man är från Degerfors så är det fotboll som är på tapeten, säger kommunalrådet Roland Halvarsson (V) till Sveriges Televisions Värmlandsnytt.

Roland Halvarsson framhåller också att kommunen satsar 119 miljoner kronor om året på äldreomsorgen. Hans argument biter inte på Carina Sätterman.
  – Jag är själv gammal fotbollsspelare och tycker om fotbollen, men den ger inte fler händer i vården eller pedagoger i skolan. Det är klart att vi vill ha ett bra fotbollslag, men välfärden går före.