Varför tror du att kommunen har bett om din hjälp?
  – De har ju sagt att jag kan tänka lite utanför ramarna, lite baklänges och annorlunda, och det stämmer väl ganska bra. Jag har gjort ett antal uppfinningar utöver 3-3-systemet. Och så har de sagt att jag har en trovärdighet inom organisationen och det är ju väldigt hedrande att få höra.

 Sune Nygren.Sune Nygren.
Foto: Rolf Karlsson

Hur kommer du gå till väga?
  – Jag ska se över bemanningsplanerna och schemaläggningen och jag kommer prata med cheferna på några äldreboenden som jag har blivit ombedd att titta på. I dag hade jag ett möte med Kommunal för att få höra deras synpunkter. Huvudpersonerna är de gamla men funkar det inte för personalen så blir det inte bra för de gamla heller. Ett förslag ska lämnas i oktober.

Har du några idéer redan om hur du ska lyckas med det här utan att det blir dyrare?
  – Det finns ju tankar, men jag vet inte om jag vill gå in på detaljerna än. Men en sak som jag reagerar på när jag tittar på schemaläggningen är de långa arbetsperioderna på upp till 19 dagar med bara endagsledigheter. I ett så tufft jobb måste man ha chans till återhämtning, så det tror jag att man måste titta närmare på. En annan sak jag reagerar på är att bemanningen är närmast halverad på helgerna i äldreomsorgen och det var ju likadant när jag jobbade med 3-3-systemet. Min utgångspunkt är att demensen inte tar helgfritt.

Har du koll på hur 3-3-systemet står sig i dag?
  – Man har gått ifrån det i en del kommuner men det finns på ett antal ställen i Sverige. I Västerbottens läns landsting är det någonstans mellan 500-1 000 personer som jobbar i 3-3. Uppdraget för mig är inte att återinföra 3-3, men om kommunen kommer till den slutsatsen är upp till dem. Visionen om att hela samhället ska gå över till 3-3 har jag fortfarande. Det får jag nog aldrig uppleva själv, men senare kommer det nog bli så, det går ju bara åt ett håll.