Ida och Albin är lyckligt kära men hinner inte umgås så mycket som de vill. Nu har Albins pappa hittat en övergiven stuga långt inne i skogen som de kan tillbringa en helg i, och tillsammans med Idas bror och några vänner åker de dit för en festhelg.
  Det visar sig att stugan är låst, och medan Albin försöker dyrka upp låset övertalar kompisen Markus en av tjejerna att klättra in genom ett öppet fönster som han har hittat och skrämma Albin. Hon hittar en golvlucka som leder till en källare och hamnar öga mot öga med något som inte vill störas.

Vittra marknadsförs som Sveriges första zombiefilm. Filmskaparna har själva i en intervju sagt att de vet att det inte är en lysande film de har gjort, men att den heller inte är usel. Det stämmer ganska bra. Jag hade förväntat mig något riktigt pinsamt – när man hör orden svensk och skräck i samma mening tänker man inte direkt på hög kvalitet. Men det är en halvdålig zombierulle, som många andra i sin genre, med extremt mycket splatter. Om man gillar det eller inte är en smakfråga – jag tycker att det är ganska roligt.
  Handlingen påminner rätt mycket om Evil dead vars remake hade premiär före sommaren. Men Vittra är lite blodigare, lite mindre läskig och faktiskt lite bättre.

Ett plus också för lite smartare karaktärer än vanligt. Huvudpersonerna i skräckfilmer agerar ofta totalt oförnuftigt och verkar sakna förmåga att bli rädda. I Vittra visar flera av dem att de inser hur en zombie ska hanteras.