Det här behöver du (till 12-16 bitar):
Deg
250 g smör
7,5 dl vetemjöl
5 äggulor
3 msk strösocker
3 tsk bakpulver
Fyllning
125 g mjukt smör
1 ¼ dl strösocker
500 g naturell philadelphiaost
1 ägg
2 msk maizenamjöl
2-3 msk vaniljsocker
1 burk persikor i sockerlag, 425 g
Maräng
5 äggvitor
3 msk socker

Gör så här:
• Ta fram smöret i förväg så det hinner bli mjukt. Sätt ugnen på 160 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en bakform 20 x 30 cm.
• Rör ihop ingredienserna till degen och dela den i två delar. Tryck ut den ena delen i bakformen.
• Fyllningen: Vispa smör och strösocker. Blanda ned philadelphiaost, ägg, maizenamjöl och vaniljsocker. Bred ut fyllningen över degen.
• Skiva persikorna grovt och lägg ut dem på fyllningen.
• Vispa äggvitor och socker hårt till marängsmet och bred ut den över persikorna. Fördela resten av degen ovanpå.
• Grädda i cirka 1 timme.
Pudra ev lite florsocker över kakan före servering.

Fotnot: Receptet är hämtat från boken Slottsträdgården Ulriksdal.