Det här behöver du (till 4 portioner):
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
3 msk olivolja
2 dl helt matvete eller speltvete
3,5 dl hönsbuljong
1 dl färska örter, exv bladpersilja, timjan, mynta, basilika
150 g körsbärstomater
Salt och peppar

Gör så här:
• Klyv zucchinin på längden i 4 delar. Skär bort fröhuset och dela i 3 cm långa bitar. Dela paprikorna och ta ur kärnhusen. Skär paprikorna i mindre bitar och lägg tillsammans med zucchini och några körsbärstomater i en ugnsform. Ringla över olivolja. Baka i ugn i 180 grader i ca 30 minuter.
• Skölj vetet i kallt vatten. Koka upp buljongen. Tillsätt vetet och låt det sedan sjuda under lock på svag värme i ca 20 minuter.  Smaka på kornen så att de är riktigt mjuka.
• Blanda vetekornen med de rostade grönsakerna. Tillsätt oljan från ugnsformen. Vänd ner de hackade örterna. Toppa salladen med tomater. Krydda med salt och peppar.

Fotnot: Receptet är hämtat från boken Solens hälsa av Bo Hagström och Maj-Lis Hellenius.