Nyheter – Almedalen

”Migrantfilmare” vill diskutera

2013-07-02
— Det finns alltid någon som behöver vara billigare.
Så förklarar en av de två upphovskvinnorna motiven bakom filmen med den provokativa titeln Second Class, en film om litauiska gästarbetare i Sverige.
Läs mer

Debatt

Byt kön för
högre lön

2013-07-02
På ett år tjänar män i genomsnitt 52?800 kronor mer än kvinnor. Så här har det sett ut länge. Under den senaste 20-årsperioden har löneskillnaden mellan män och kvinnor minskat med endast 2 procentenheter. Därför lanserar Kommunal kampanjen #bytlön där jag, Kommunals ordförande Annelie Nordström, förvandlar mig till man för att uppmärksamma att det fortfarande är bästa sättet att höja sin lön.
Läs mer

Almedalsbloggen

Byt kön och lön

2013-07-02

Läs mer

Ursäkta, vem satte min lön?

2013-07-02

Läs mer

Den besvikna centerpartisten

2013-07-02

Läs mer

Kommunals Visbyklassiker

2013-07-02

Läs mer

Liv tycker

SD vill nå väljare i vården

2013-07-01
SD ordförande Jimmie Åkesson har identifierat sin huvudmotståndare i valrörelsen — MP. Men det var inte de som fick mest tid i hans Almedalstal på måndagskvällen, utan en ny målgrupp; Kommunalarna med jobb i vården.
Läs mer

Ledare

Kanske har vi
för få konflikter?

2013-07-02
Fria Moderata Studentförbundet ”slåss för rätten att bryta en strejk”. Skriver de på debattplats i SvD (20 juni) efter att de under busstrejkens första timmar i Stockholm agerat strejkbrytare mot Kommunal genom att köra minibussar på en av de linjer där förare tagits ut i konflikt.
Läs mer

Övriga nyheter

Assistenter får föräldrapengar

2013-07-02
Lönen höjs med 1 700 kronor i genomsnitt på tre år för personliga assistenter anställda i kooperativ. Det nya avtalet mellan Kommunal och KFO kan också ge rätt till extra föräldrapenning i sex månader.
Läs mer

DO överklagar dom mot Veolia

2013-07-02
”Åk hem till talibanland” sa en bussförare till två passagerare. För det tvingades arbetsgivaren Veolia betala 20 000 vardera till mannen och kvinnan i kränkningsersättning. Men Diskrimineringsombudsmannen anser att det är för lite och vill att Högsta domstolen tar upp fallet.
Läs mer

Hallå där: Rose-Marie Lövgren

2013-07-02
Hallå där Rose-Marie Lövgren, ordförande för landstingssektionen i Uppsala som samlar in pengar till en kvinnojour.
Läs mer