LO-seminarium om opinionsbildning.Foto: Liv Beckström 

Det är för få stora konflikter i svensk politik, säger Timbros vd Markus Uvell, som pratar opinionsbildning och eventuell återkomst för arbetarrörelsens ideer på ett LO-seminarium där bland annat även Karin Pettersson, Aftonbladets chefredaktör, Johanna Kronlid, chefredaktör Arbetet, Håkan Bengtsson, vd Arenagruppen medverkar. ”Nu tar vi över” är den kaxiga rubriken, vägen dit är dock inte helt utan stötestenar, om man ska tolka inläggen så här långt. Ej synliga på bild är Johan Ulvenlöv, ny social spindoktor på LO (från i höst), Jonas Thunberger, redaktör V-tidningen Flamman och Tobias Gerdås, kommunikatör och strateg på LO.

LO-seminarium om opinionsbildning.Foto: Liv Beckström

Johan Ulvenlöv visar hur Svenskt Näringsliv jobbar med negativt kampanjmakande – här ett ordmoln mot facket från arbetsgivarna Almega.