Jonas Jonsson i Gävle är igång och jobbar igen när KA får tag på honom. I Gävle var det inte förarna som strejkade utan servicepersonalen, men i takt med att bussarna gick tomma på bränsle stannade trafiken och förarna blev lockoutade.
  – Trafiken är igång här igen nu, jag började 03.52 i natt och då var bussen nystädad och nytankad, de var snabbt igång här i går kväll när parterna hade kommit överens. Kunderna har däremot inte riktigt förstått att bussarna är igång, det är väldigt tomt, säger Jonas Jonsson.

Han vet inte mycket mer om avtalet än det han har läst i tidningen men hoppas att det innebär en framgång. Att personalen i servicehallar och verkstad nu får en lägstalön tycker han är bra, och han hoppas att avtalet verkligen resulterar i en förbättring i övertagandefrågan. När det gäller schemaläggning och raster så har förarna i Gävle det redan ganska väl förspänt.
  – Vi har inte så långa pass eller korta raster och har redan en lokal schemagrupp som jobbar med de här frågorna. Men det är ju bra om avtalet innebär att fler får möjlighet att ha det så bra som vi har det, säger Jonas Jonsson.