Almedalsveckan bara fortsätter att växa. Vid lunchtid i dag, fredag, fanns 2 285 evenemang i det officiella programmet. Det är en kraftig ökning jämfört med fjolårets 1 818 programpunkter, som redan det var en rekordnotering.

De fackliga organisationerna har tillsammans 122 evenemang, enligt arrangörerna. Kommunal arrangerar sammanlagt sex seminarier:
  • På måndag eftermiddag presenteras en rapport om mångfalden i äldreomsorgen i ett panelsamtal. 
  • På tisdag eftermiddag blir det tårtkalas för att fira det 20 år långa samarbetet mellan Kommunal och tecknare Robert Nyberg. Robert Nyberg själv kommer att berätta om hur han jobbar med sina satiriska bilder.
  • På onsdag eftermiddag ska Kommunals ordförande Annelie Nordström diskutera jämställdheten på arbetsmarknaden med jämställdhetsministern Maria Arnholm (FP).
  • ”Matlåda, med eller utan samtal?”, hette en rapport om biståndsbedömningen i äldreomsorgen som Kommunal och Akademikerförbundet SSR presenterade nyligen. På torsdag förmiddag arrangeras ett seminarium på samma tema med bland andra Annelie Nordström och Heike Erkers, förbundsordförande för Akademikerförbundet SSR.
  • Hur får vi mest – och bäst – välfärd för pengarna? Den frågan hoppas Kommunal få svar på under torsdagseftermiddagen, i ett debatt-SM om vinster i välfärden. Företrädare för olika politiska läger gör upp och publiken utser en vinnare.
  • På fredag eftermiddag möts Annelie Nordström och Gudrun Schyman, nygammal talesperson för Feministiskt initiativ, i ett samtal om jämställdhet i arbetslivet.

Från KA reser chefredaktör Liv Beckström och reportrarna Catarina Berglund, Mats Gustafsson Hedenström, Stephen Lindholm och Simon Rothelius till Visby. Från och med måndag rapporterar vi här på ka.se om politiska utspel och seminarier som berör våra läsare.