– Det måste bero på att det är så bra relationer och bra stämning på arbetsplatsen. Under hela strejken har vi visat en otroligt stor respekt för varandra, säger Ted Stridsberg.
  Som företrädare för Keolis ser han inga problem med skrivningarna vad gäller övertagande av personal. I Stockholm fungerar det så sen många år tillbaka.
  När det gäller skrivningarna om att pröva individuella löner för förare vill han avvakta med kommentarer tills han läst texterna.

 Ted Stridsberg, Keolis.Ted Stridsberg.

Jenny Lundmark, förhandlingschef på bussföretaget Nobina, ser inte heller någon dramatik i överenskommelsen om personalövertagande vid upphandlingar, den frågan som Kommunal ser som en stor framgång.
  – Jag tycker nog inte att det är en förändring för oss i Nobina. Redan i dag anställer vi en majoritet av dem som varit anställda i de företag vi tar över trafik ifrån. Men eftersom Kommunals medlemmar varit oroliga är det bra att det här tydliggörs.
  Kommer ni fortsätta med provanställningar?
  – Vi provanställer inte generellt. Men vi kommer att provanställa, om vi finner att det är en lämplig anställningsform i det enskilda fallet.

När det gäller att testa individuella löner för förarna, tror Jenny Lundmark, att det lönesystemet vore bra på sikt för förarna.
  – Men det är viktigt att vi är överens om försöket lokalt. Jag kan inte säga i dag om vi på Nobina kommer att vilja testa det här.