Parterna träffades på nytt vid lunchtid i dag, efter nattens överläggningar. Inför det mötet meddelade Kommunal att samtalen gått i positiv riktning. Vad det betyder är oklart. Bussarbetsgivarnas vd, Peter Jeppsson, har inte gått att nå. Till SVT:s ABC säger Jeppsson att arbetsgivarna vill ha något tillbaka om de ska kunna gå med på Kommunals lönekrav på 1 740 kronor på tre år.
  – De ligger en bit över och det är en av frågorna vi diskuterar, hur kraven ska gå att kombinera med märket. När det gäller löneökningarna som Kommunal vill ha finns det en problematik, säger Peter Jeppsson till ABC.
  Ännu inför dagens möte fanns det inga konkreta kompromissförslag att ta ställning till, enligt Jeppsson.

Parterna har nu på sig till i morgon vid midnatt (natten mot den 29 juni) innan nästa strejkvarsel från Kommunal löses ut. Ytterligare cirka 1 400 medlemmar i Stockholm och på vissa flygbussar går ut i strejk om ingen lösning har nåtts innan dess.
  Samtalen mellan Kommunal och Bussarbetsgivarna inleddes i måndags (24 juni), en vecka efter det att Kommunal tackade nej till medlarnas slutbud. Omkring 1 300 trafikanställda runt om i landet är uttagna i strejk och lockout sen den 19 respektive 24 juni.