Jobb- och träningsteamet Fyra bönor från Lidingö dagverksamhet satsade och vann. Bättre ork, mer glädje, färre valkar på magen. Tack vare nya, bättre vanor, som de hoppas kunna hålla fast vid.
  – Det hade inte lyckats så bra utan gruppen. Vi har ätit frukost,  promenerat och kört avspänning  ihop. Framför allt har vi peppat varann.

Det säger Carina, Eva, Kerstin och Margareta med en mun när de pigga och snygga troppat in på KA:s redaktion för ett sista möte med sin coach Bea Ahlperby.
  Som klappar händerna efter sedvanliga mätningar och test:
  – Vilket gäng! Vilka resultat på bara 12 veckor!
  Ja, kolla själva (på länken ovan). Alla Bönorna har ju fått bättre flås och smalare midjor.
  – Tjejerna hade skaplig kondis redan före KomiForm, påpekar Bea.
  – Men det innebär å andra sidan att de fått anstränga sig mer för sina nya resultat.

Matvanorna är ordentligt uppstyrda. Förr gällde kaffe och macka som ”frukost.” Nu  börjar Bönorna dagen med smoothie, grönt te och ägg. Tillsammans, på jobbet. Som Bönorna själva säger:
  – Det är en stor fördel att ha samma arbetsplats och jobbtider. Varje vecka kan vi också ta en halvtimmes gemensam powerwalk, vilket ingår i vårt arbetsschema. Annars ser ju våra privatliv olika ut och vissa av oss föredrar morgonträning, medan andra vill träna senare under dagen.

Men samtliga har snappat det viktigaste,  Beas A och O för en lyckad förändring.
  – Hur vill du känna dig? Jobba i riktning mot det målet.  Bli medveten om vad du äter. Är det bra eller dåligt för dig själv? Vi tar till oss mat på olika sätt, så börja inte med LCHF eller något annat. Lär dig i stället vad som funkar för DIG.

Här är kungsreglerna för alla:
  • Kroppen har sin naturliga rytm. Du ska hitta din egen rytm.
  • Tro på din egen kapacitet till att må bra.
  • Lär dig göra de rätta valen utifrån dig själv och dina egna sinnen när det gäller mat och motion.