Nyheter

Busskonflikten ännu inte löst

2013-06-25
Ännu på tisdagseftermiddagen (den 25 juni) sitter Kommunals ledning och motparten Bussarbetsgivarna i samtal om konflikten på trafikområdet.
— De för fortfarande samtal, är den enda information som pressansvariga på respektive sida har att ge.
Läs mer

Här är busskravet redan verklighet

2013-06-25
I den pågående busskonflikten kräver Kommunal bland annat att personal med automatik ska följa med den nya arbetsgivaren vid entreprenörsbyte. Så fungerar det i Stockholm sen 17 år tillbaka.
Läs mer

Bussamtalen fortsätter

2013-06-25
I dag klockan 10.00 (den 25 juni) fortsätter Kommunal och Bussarbetsgivarna med sina ”sonderande” samtal för att om möjligt få en lösning på konflikten på trafikområdet.
Läs mer

Arbetarkvinnor drabbas hårdast

2013-06-25
Ont i ryggen, mindre inflytande över arbetet och hot och våld tillsammans med en minskande företagshälsovård. Arbetare får en allt sämre arbetsmiljö, och allra störst försämringar drabbar arbetarkvinnorna, visar en rapport från LO.
Läs mer

Protestbrev mot turkiskt polisvåld

2013-06-25
Kommunal fördömer våldet som har riktats mot demonstranter i Turkiet. Det skriver Annelie Nordström i ett protestbrev till den turkiske premiärministern Recep Tayyip Erdogan.
Läs mer

Kolumn

Leendet vi la
på hyllan

2013-06-25
Det var Göteborgssommar. Efter vad som känts som åtta månaders konstant regn drog sig molnen plötsligt undan och klarblå luft silade solen ner över spårvagnarna.
Läs mer

Kultur

Befriande jättekvinnor

2013-06-25
Bakom de härliga jättekvinnorna finns sår och ilska från barndomens övergrepp. Franska konstnären Niki de Saint Phalle visas på Moderna museet i Stockholm. Upplevelsen är både livsbejakande och läskig.
Läs mer

Fler fackliga nyheter

21 fackliga tidningar på ett ställe – fackliganyheter.nu.