Britt Wireland Sorpola är regionalt fackligt ombud i Kommunal Sydost och var under många år sektionsordförande i Hultsfred. Vid sidan av de fackliga uppdragen har hon ägnat mycket tid åt att samla in pengar till utsatta barn. För det belönades hon med Kommunals demokrati- och solidaritetspris vid kongressen i slutet av maj.

 Britt Wireland Sorpola.Britt Wireland Sorpola.

En vecka efter kongressen reste Britt Wireland Sorpola till Galati i Rumänien, där hon har varit med och stöttat verksamheten vid ett barnhem. Om den och sina tidigare resor kommer hon att berätta under sin vecka som gästbloggare.
  Varifrån kommer ditt engagemang?
  – Jag har alltid tyckt att det är roligare att ge än att få. Det känns bra i själen och hjärtat att kunna göra någon nytta.
  Vad har du för förväntningar på din bloggvecka?
  – Jag hoppas att jag kommer att få lite frågor som jag kan svara på, och att någon har en bra idé som man kan bygga vidare på. Kanske att någon vill skänka en slant också.