Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch, GS, skriver i ett uttalande:
   ”Att efter 15 år på samma jobb fortfarande vara provanställd med 13 timmars arbetsdag gör Kommunals varsel om konflikt helt rättfärdigt. GS uttalar sitt fulla stöd till kommunal i deras krav om förbättrade arbetsvillkor för deras medlemmar inom busstrafiken.”

Handels ordförande Lars-Anders Häggström säger i ett annat uttalande:
  ”Handels stödjer Kommunal i förbundets krav på löneökningar i kronor. Det är en viktig del i LO-samordningen och en förutsättning för att kunna lyfta lågavlönade grupper och minska skillnaderna på arbetsmarknaden.”
  Också Byggnadsarbetareförbundet stöttar Kommunal:
  ”De anställda inom trafiken är hårt pressade med arbetsscheman på sekunder och hundradelar, långa pass, delade turer och många entreprenörsbyten där de tvingas söka om jobb på nytt. /…/ Byggnads uttalar sitt stöd för Kommunals krav på rättvisare löner.”