Under helgen har polisen gått in med stor brutalitet mot demonstranterna.
  – Bakom polisernas attack ligger en direkt order från premiärminister Erdogan, som han uttalade under ett AKP-möte i Ankara under lördagen. Beslutet att hålla en strejk fattades därefter på lördagskvällen av flera fackförbund. DISK och KESK beslutade att stoppa allt arbete under dagen i dag, säger Serhat Salihoglu, internationell sekreterare på fackföreningen Genel Is till KA.
  Det betyder att offentliganställda, ingenjörer, arkitekter, tandläkare, gruvarbetare och andra inte arbetar idag. Det handlar om hundratusentals arbetare som istället uppmanas att gå ut på gatorna och demonstrera.

Serhat Salihoglu, internationell sekreterare på fackföreningen Genel Is.Serhat Salihoglu.

Trots att polisen tömt Taksimtorget och Geziparken på människor fortsätter protesterna ute på stadens gator, berättar Serhat Salihoglu. Helgens slagord har varit ”Avgå, diktatorn!”:
  – Hundratusentals människor över hela Turkiet har begett sig ut på gatorna. I Istanbul, Ankara, Izmir var gatorna i går kväll fulla av människor som utsattes av polisattacker långt in på natten tills idag. Hundratals personer hålls i olaglig arrest av polisen. Hundratals människor, också kvinnor och barn, har skadats under polisens attacker med tårgas och vattenkanoner.

Serhat Salihoglu berättar också att det under söndagen hölls begravning för Etem Sarisülük, som dödats av polisen under protesterna. Ceremonin hölls på Kizilaytorget i Ankara. Polisen försökte förhindra den och ingrep med våld även där.