Nyheter

Kommunal
träffar medlarna

2013-06-14
Kommunal träffar på söndag eftermiddag medlarna i konflikten om nytt trafikavtal. Förbundet hoppas på att få ett bud som gör att ett avtal kan träffas innan den varslade konflikten bryter ut den 19 juni.
Läs mer

Nya yrkanden överlämnade

2013-06-14
Liksom på övriga områden kräver Kommunal 1 740 kronor i löneökningar på tre år för städare som går på serviceentreprenadavtalet samt för personal i privata bad- och idrottsanläggningar.
Läs mer

Soldater blir ambulansförare

2013-06-14
Soldater blir ambulansförare vid Skaraborgs sjukhus i sommar. Arbetsgivaren har inte tecknat något avtal med Kommunal, som är missnöjda med sjukhusets agerande.
Läs mer

Kommunal sympativarslar

2013-06-14
Kommunal har lagt ett sympativarsel för Fastighets och Seko. Sympativarslet gäller strejk och nyanställningsblockad i Skaraborgs Städ och omfattar Kommunals medlemmar i Tanums kommun.
Läs mer

Debatt

”SUS går från
kris till kaos”

2013-06-14
Sommarsituationen på Skånes universitetssjuksus (SUS) är ohållbar. Arbetsgivaren är sämre förberedd än någonsin. Nu agerar man i panik och resultatet blir bristande arbetsmiljö och en bristande patientsäkerhet, skriver Susanna Åsvik, Kommunals huvudskyddsombud på SUS i Malmö.
Läs mer

Kultur

Arbetssegrar
blir teater

2013-06-14
Goda erfarenheter av att snacka ihop sig och vinna segrar på arbetsplatsen behöver spridas, tyckte Frances Tuuloskorpi när hon tog initiativ till antologin Hopsnackat. Nu har den blivit teater — och tanken är att få komma ut och spela för arbetare runt om i landet.
Läs mer

Filmrecension

The Bling Ring

2013-06-14
Amerikanskt drama i regi av Sofia Coppola med bland andra Emma Watson, Leslie Mann och Israel Broussard.
Läs mer

Trevlig helg!

Trevlig helg önskar vi på KA!