– Fastighets och Sekos sak är vår sak. Vi har även många medlemmar inom städområdet. Därför var det en självklarhet för oss idag att lägga ett sympativarsel, förklarar Lenita Granlund, Kommunals avtalssekreterare i ett uttalande på förbundets webbsida.
  Varslet träder i kraft 27 juni klockan 06.00. De arbetsuppgifter som omfattas av strejken sätts alltså i blockad vilket betyder att de inte alls får utföras, varken av Kommunals medlemmar eller av tjänstemän, medlemmar i andra fackförbund eller personer som inte är med i facket.

Anledningen till att Kommunal lägger ett sympativarsel är att förhandlingarna mellan Almega och Fastighets och Seko har strandat, de kommer helt enkelt inte överens om lönerna för städområdet.
  Blockaden gäller också för inhyrning av arbetstagare till allt arbete inom Skaraborgs Städ i Tanums kommun.