Nyheter

Uskor oroliga
för sin semester

2013-06-13
På flera håll i landet befarar Kommunal att landstingen kommer att beordra in undersköterskor som har semester för att klara verksamheten.
— Jag tror med all säkerhet att det blir så när semestern rullar på och det visar sig att personalen trots att det är sommar blir sjuka och får sjuka barn, säger Jan-Olov Lampinen, Kommunal Västernorrland.
Läs mer

Ny facklig metod ledde till aktion

2013-06-13
En grupp arbetskamrater på vårdföretaget Vingslaget tågar längs en villagata i Bromma för att lämna namnunderskrifter med krav till företagets vd. Aktionen är början på ett fackligt arbete på arbetsplatsen. Allt började med att två organiserare från Kommunal åkte dit de anställda fanns — och lyssnade.
Läs mer

Turkiska fack protesterar mot regeringen

2013-06-13
Protesterna i Turkiet har haft sitt centrum på Taksimtorget i Istanbul. En central plats för turkisk fackföreningsrörelse.
— Sedan AKP fick makten 2002 har de infört ekonomiska och sociala reformer som gett fler osäkra anställningar, sämre arbetsförhållanden och fler privatiseringar inom offentlig sektor, säger Serhat Salihoglu från fackföreningen Genel Is.
Läs mer

KFO-förhandlingar ajourneras till augusti

2013-06-13
Förhandlingarna om ett nytt avtal för anställda i kooperativa vårdföretag ajourneras över sommaren och återupptas i augusti.
Läs mer

Avtal för assistenter
I KFS-företag löper ut

2013-06-13
Den 30 september löper avtalet ut för personliga assistenter som jobbar i företag anslutna till arbetsgivarorganisationen KFS, (kommunala företagens samorganisation). Redan nu har Kommunal överlämnat sina avtalskrav.
Läs mer

Komiform-bloggen

Veckorapport 10

2013-06-10

Läs mer

Bokrecension

Flickan i Clèves

2013-06-13
Av Marie Darrieussecq (Norstedts)
Läs mer