Det här behöver du:
1 gelatinblad
1,5 dl vatten
2,5 dl strösocker
40 g glukos eller honung
1 msk lakritsgranulat eller lakritspulver
3,5 dl matyoghurt
3 dl svartvinbärspuré (mixade och ev passerade färska, eller frysta och tinade, svarta vinbär.

Gör så här:
• Låt gelatinbladet ligga i blöt i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter. Koka upp 1,5 dl vatten, socker, glukos och lakritsgranulat och rör om tills sockret har smält. Dra av från plattan.
• Plocka upp gelatinbladet ur vattnet och lägg ner det i den varma sockerlagen. Rör om tills det har smält och låt lagen kallna helt.
• Blanda ner yoghurt och svartvinbärspuré i den kalla lagen. Kör glassmassan i glassmaskin tills den är fast och krämig (20-30 minuter). Täck med plast och låt sedan glassen stå i frysen minst en timme före servering. Det går också bra att ställa glassen direkt i frysen men rör om några gånger under frysningen.