Nyheter

Kommunalarna ratar Miljöpartiet

2013-06-04
Trots kongress och medial uppmärksamhet rasar Miljöpartiet bland kommunalarna. I dag skulle 6 procent av Kommunals medlemmar rösta på Miljöpartiet om det vore val, enligt den partisympatiundersökning SCB har gjort för Kommunalarbetaren.
Läs mer

Snäv budget
styr hemtjänsten

2013-06-04
Snäva budgetramar gör att villkoren för biståndshandläggarna och hemtjänstpersonalen ger mindre omsorg till de äldre. Det slår Kommunal och Akademikerförbundet SSR fast i en gemensam rapport som de presenterade på tisdagsförmiddagen.
Läs mer

Privat nattpatrull oroar anställda

2013-06-04
Upplands Väsby lägger ut larm- och nattpatrullen på entreprenad. Från den första september tar företaget Anooni AB över verksamheten. Nu är de anställda oroliga för framtiden.
Läs mer

Non profit oroar arbetsgivarna

2013-06-04
Arbetsgivarorganisationen Vårdföretagarna är bekymrade över Kommunals beslut om att non profit ska vara rådande inom vård, skola och omsorg.
— Vi ser väldigt allvarligt på det, säger Vårdföretagarnas näringspolitiske chef, Håkan Tenelius.
Läs mer

Arbetsliv

Kvinnor får ont
av stress

2013-06-04
Stress ger kvinnor magbesvär, värk i kroppen och huvudvärk. Mest stressade var kvinnor mellan 40 och 60 år. Det visar en studie som följt 1500 kvinnor sedan 1960-talet.
Läs mer

På jobbet

Äldreboendet där tre av tio är män

2013-06-04
På demensboendet där undersköterskan Estifanos Kibrom jobbar är en tredjedel av personalen män. Han trivs och tycker att fler män borde söka sig till yrket.
— Vården är viktig i samhället, det är inte bara ett kvinnojobb, säger Estifanos Kibrom.
Läs mer

Dubbel syn på män i omsorgen

2013-06-04
Det finns en dubbelhet i synen på män i omsorgen, kom socionomen Palle Storm vid Stockholms universitet fram till i sin studie av ett äldreboende. Synen på män och kvinnor gör att män förväntas bidra med något annat än kvinnorna.
Läs mer

Nej till avtal sämre än lagen

2013-05-29
Det ska tas fram nya strategier för hur kollektivavtal skrivs.
På sikt ska inga avtal vara sämre än svensk arbetslagstiftning.
Läs mer

Gilla oss på Facebook

Häng med i vad som händer. Gilla ka.se på Facebook!