– Min tanke var att alla, som ville, kunde ge en slant och idag samlar jag in pengar överallt där jag är. För att kunna hjälpa, säger hon.
  Hon började med att resa till Polen, men i takt med att förhållandena där blev bättre har resorna och engagemanget istället flyttats till ett barnhem i Rumänien. För sju år sedan åkte hon för första gången till orten Galatz i norra Rumänien som ligger mot den ukrainska gränsen. Sedan dess har hon försökt resa dit en gång om året.
– Jag tar semester och betalar min resa själv. Pengarna jag samlar in går oavkortat till barnen. Jag brukar stanna en vecka och medan jag är där brukar jag ta med mig ungarna för att göra något kul.

Britt Wireland Sorpola berättar att hon för egna pengar brukar handla mat med hjälp av personalen på barnhemmet och dela ut till fattiga familjer i staden.
  – Det är verkligen fattigt. Många bor i stora rivningshyreshus utan vatten och el.
  Hemma i Hultsfred står resväskan till Rumänien packad, full av barnkläder. Redan i nästa vecka den 6 juni bär det av till barnen och barnhemmet i Galatz igen.