Delade turer var en av de frågor som Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven tog upp i sitt tal på kongressen.
  Han talade om att runt 100 000 personer arbetar på delade turer och att genomsnittet är fyra håltimmar per dag. Beskedet i talet var att det är dags att sätta stopp för de delade turerna.

När KA efter talet frågar Stefan Löfven om det ligger några konkreta politiska idéer eller förslag kring hur stoppet ska bli verklighet blir svaret:
  – Det finns inte en fix lösning. Det är ju en fråga som löses mellan arbetsmarknadens parter. Men vi tycker att det är en prioriterad fråga, att skapa bra villkor. Vi vill gärna diskutera med parterna för att höra vad vi kan göra. En viktig signal till vårt parti är att den här fråga ska drivas överallt i landet.

När Stefan Löfven välkomnades upp på scenen av Kommunals Annelie Nordström, presenterade hon honom med titlarna:
  – Före detta kollega, före detta förbundsordförande för IF Metall och vår nästa statsminister!
  Ombuden jublade och valet fick också ett stort utrymme i Löfvens tal till kongressen. Ombuden tilltalades lika mycket som kommunalare som blivande valarbetare.
  – Nu ger vi oss sjutton på att vinna nästa val, mina vänner.

Stefan Löfvens valvinnande budskap handlade om en 90-dagarsgarati för unga arbetslösa, som LO och SSU drev igenom på Socialdemokraternas kongress nyligen.
  – Ungdomsarbetslösheten går att avskaffa. Det är vi som bestämmer vilka möjligheter vi ska ge till de unga. Vår ungdomsgaranti gör passivitet till en omöjlighet. Vårt löfte till alla unga är att du aldrig någonsin ska lämnas bakom.
  Löfven talade om att sätta vård, skola och omsorg före nya skattesänkningar. Han talade också om det hat och hot som många kvinnor möter:
  – Vi ska aldrig tappa fokus i vårt feministiska arbete. Vi ska stå upp mot alla som försöker tysta kvinnors röster. Hot och hat stoppar inte feminismen. Inte igår, inte idag, aldrig någonsin.