Det här behöver du:
1 sats bulldeg räknat på 5 dl vätska. Recept finns nedan.
Lakritsfyllning: 125 g rumstempererat smör, 1 dl farinsocker, 2 msk lakritspulver.
Rör ihop fyllningen till en slät smet.

Gör så här:
• Sätt ugnen på 225 grader. Dela den jästa bulldegen i sex delar. Forma varje bit till en bulle.
• Kavla ut till en cirkel, cirka 25 cm i diameter. Skär ut åtta trianglar.
• Lägg en tsk fyllning på varje och rulla ihop från basen mot spetsen till gifflar. Gör likadant med de övriga fem bitarna. Jäs på plåt 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda 10 minuter i ugn.

1 sats bulldeg

Det här behöver du:
50 g jäst
5 dl mjölk, ljummen
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 krm salt
14-15 dl vetemjöl

Så gör du:
Smula ner jästen i en bunke. Häll över den ljumma mjölken och lös upp jästen. Tillsätt socker och salt och rör om. Låt smöret bli rumsvarmt och klicka ner det i bunken. Tillsätt sedan det mesta av mjölet och arbeta ihop degen. Fyll på med mjöl tills degen precis släpper.  Låt degen jäsa i 30 minuter.

Hur hittar du lakrits?

Allt fler butiker i landet säljer lakritspulver för mat och bak. Det går också att hitta återförsäljare på nätet. Ett alternativ är att finkrossa hårda lakritskarameller och smaka sig fram till hur mycket som behövs.
Varning! För mycket lakrits kan leda till högt blodtryck, huvudvärk, illamående, diarré och rubbning av kroppens saltbalans.