Det var på fredagen som pojken i Kvänum, i Vara kommun, fick målet över sig. Enligt Sveriges Radio Skaraborg skedde olyckan under spontanidrott, på det sätt skiljer sig det hela från dödsfallet 2009. Den gången skedde handbollsspelet – som det då handlade om – under mer organiserade former och en fritidsledare dömdes i första instans för vållande till annans död. Domen väckte mycket stark facklig kritik och fritidsledaren friades i hovrätten. Kommunals kritik gick framför allt ut på att dödsfallet berodde på dåligt arbetsmiljöarbete från arbetsgivarens sida.

Polisen i Västra Götaland har ännu ingen misstänkt för olyckan i Kvänum:
  – Det är upprättat en anmälan, men det oklart vad som har hänt än så länge, säger Tomas Vänerfors, inre befäl i Lidköping.
  Om olyckan i Kvänum skulle kunna få rättsliga paralleller med dödsfallet i Stockholm är ännu för tidigt att säga.
  – Jag kan inte spekulera i vem som skulle kunna misstänkas, man kommer att se om man kan hitta människor som har varit på plats när det har hänt. Än så länge vet man inte vad som har hänt, säger Tomas Vänerfors.
  Läget för pojken uppges vara allvarligt och han är förd till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.