Maggan:

Veckan har varit bra. Varit ute och ätit Thaimat med mina gamla arbetskamrater. Tränat på Friskis & Svettis.
Andningen känns bra.

Eva:

Veckan har varit lugnare än vanligt, känner av lite vårtrötthet!? Träningen rullar på som vanligt, äter mjölkfritt och minimerad mängd vetemjöl. Känner mig hungrigare än vanligt den här veckan, har lagt till lite extra på mellis, exempelvis kesella med citrussmak.
  Yogiandning: Man blir avslappnad i kroppen och känner ett inre lugn efter att man medvetande gjort andningsövningarna. Tillfällen då man bröstkorgsandas: vid stress, högintensiv träning, vid oro eller situationer man ej har kontroll över.

Carina:

Varit trött den här veckan, har inte känt någon träningsmotivation! Lusten har inte infunnit sig … Har dock tränat i alla fall, har släpat mig dit. Har varit på gymmet tre gånger den här veckan, hade tänkt träna imorgon söndag oxå.
 Yogi-andningen känns bra, man blir avslappnad och på något sätt utvilad.
  Det är otroligt att vi redan är inne på vecka 7. Det är bara till att kämpa på 😉

Kerstin:

Avvikit från träningsschemat denna vecka. Tränat mer i början av veckan och mindre i slutet.
  Kliver numera upp lite tidigare på morgonen och stavgår 40 min till jobbet och de dagar det går 50 min hem + bollen ( åtminstone 3ggr/v), gym 1 ggr/v och intervall 1 ggr/v . Känner av vänster knä lite då och då efter intervallen på asfalt i måndags. Har inte brytt mig men nu skall jag vila fre-sön. Maten inga problem. Yogi-andning brukar jag avsluta sittgymnastiken med pensionärerna med. Jag upplever det som skönt och pensionärerna är lydigal

Bea kommenterar: 

Hej Tjejer!
  Ja visst går tiden i ett ”schwisch” …
  Blir glad över att läsa att ni kommit igång med andningsövningen. En övning att ta till för att kunna komma ner i fokusering på sig själv och inre uppmärksamhet. Efter övningen kan det vara skönt att bara ligga och slappna av, precis som när du ska sova. Det rekommenderas varmt till era pensionärer också. Det tänker jag är en signal på att kroppen vill vila lite. Den som blir pigg blir det och den som behöver mer vila känner av det.
  Eftersom ni förmodligen har gjort lite mer långsam fokusering och om någon av er känner er lite mer slitna, ta det på allvar och vila lite extra. Det är alltid viktigt. Den som är pigg kan köra på. Tänker på dig Eva som har haft sex pigga veckor. Helt ok om kroppen nu säger ifrån lite och vila då en extra dag för att få tillgång till läkningsprocess och inte nedbrytning. Samma för dig, Carina. Säger kroppen ifrån är det vila som gäller. Ta istället en timme extra långsamhet med andnings- och stretchövningar. Ger minst lika god effektiv träning för dina inre, stabiliserande muskler som en timme i gymmet.
  För Maggan och Kerstin som det flyter på för i träningen är det viktigt att ni fortsätter med andningsövningarna så att era ”rätta muskler” runt magen aktiveras och inte musklerna runt skuldror och nacke.
  Jag är stolt över er och skickar med en dikt så här på söndagskvällen,

Kram Bea

I hjärtats STORA rum
Finns en plats för allt
I hjärtats stora KRAFT
möts VARMT och kallt
I hjärtats öppna fält
strös både socker och salt
och HJÄRTATS yttre skal
BESKYDDAR tusenfalt

– B. Ahlperby