Nyheter

Arbetsmiljön ska utredas vidare

2013-05-15
”Det är lika bra att låta honom hoppa, det är bara en flykting.” Det ska en anställd vid ambulanssjukvården i Gävle ha sagt. Nu har två anställda inom ambulanssjukvården varslats om avsked. Samtidigt utreds arbetsmiljön.
Läs mer

”Jag vill ha mer folkrörelse”

2013-05-15
Jennifer Hillblom, fritidsledare från Nacka, har varit i Istanbul och studerat fackliga villkor.
— Det som vi i Sverige betraktar som vanligt fackligt arbete blir man fängslad för i Turkiet.
Läs mer

Klyftorna ökar snabbt i Sverige

2013-05-15
I Sverige ökar inkomstklyftorna snabbt jämfört med andra länder. Cirka fem procent av svenska hushåll tjänar hälften av en normal medelinkomst, enligt en ny rapport från OECD.
Läs mer

På jobbet

Konstnär bjuder in till gemenskap

2013-05-15
Personal på de olika avdelningarna hade knappt pratat med varandra. Då var det svårt att samarbeta och lära av varandra. Bräcke Diakoni vågade prova en ganska oväntad metod för att öka gemenskapen: En konstnär på arbetsplatsen under ett år.
Läs mer

Hallå där:
Katrin D´Arrò

2013-05-15
Hallå där Katrin D´Arrò, undersköterska och kvalitetsombud på Östra sjukhusets akut i Göteborg. 2009 höll Malin Bellman ett Airis-projekt där på grund av turbulent arbetsmiljö.
Läs mer

Debatt

Dagens politik öppnar för hat

2013-05-15
Utförsäkringarna och fas 3 är sociala experiment som öppnar för hat mot andra utsatta grupper. Monica Armini från Solrosuppropet varnar för att låta bitterheten övergå i hat — låt den istället bli konstruktiv och en grogrund för ödmjukhet, skriver hon.
Läs mer

Kolumn

Var rädd om livet!

2013-05-15
Jag har haft turen att få träffa en hel del vackra människor i mitt liv och en av de allra vackraste måste nog vara Kristian Gidlund. En nyfiken och känslig kille från Borlänge, trummis i popbandet Sugarplum Fairy, journalist och numera även författare.
Läs mer

Bokrecension

Operation barn
och
Vänta på barn

2013-05-15
Av Marie Granmar (Ordfront) respektive Anna Bratt (Bonnier Fakta)
Läs mer