Ett konstprojekt på arbetsplatsen – hur var det?
  – Jag var lite skeptisk i början för jag är inte så kulturell. Jag hade fördomar, det lät flummigt att det skulle komma en konstnär. Sen tycker jag att det blev bra. Vi är över 80 anställda, så alla gillade det inte, men det rörde upp viktiga saker till ytan.

Som vadå?
  – Vi ville peka på de etiska aspekterna. En del var ”100 timmar på akuten”, all personal skulle tillbringa en timme på en brits i korridoren i privata kläder. Det var en upplevelse för många att allt hördes så tydligt, vi fick tänka till om sekretessen sen.

 Katrin D´Arrò, undersköterska och kvalitetsombud på Östra sjukhusets akut i Göteborg.Katrin D´Arrò.

Akuten gjorde flera satsningar på arbetsmiljön, ledde det här projektet till förbättringar?
  – Det tror jag. Det första Malin gjorde var att ställa fram en väv där vi skulle väva in söndertuggade journaler. Till slut hade folk vävt in alla möjliga grejer, katetrar och dropp-slangar. Den hänger i personalrummet nu. Först tyckte många att det inte är okej att ställa sig och väva. Det blev väldigt provocerande och det var nog bra. Saker kom upp till ytan, hur ska vi behandla varandra?

Hur har ni det nu?
  – Jag tycker att vi pratar om etik, vi har en sådan anda nu. Vi har kulturombud och det är nog bra, sjukvården förknippar man inte med kultur. Arbetsplatsen blir lite personligare.