Fem ungdomar åker till en stuga i skogen för att en av dem ska försöka bli fri från droger. De upptäcker att någon har varit där och i källaren hittar de döda katter upphängda i taket och en mystisk bok, men givetvis bestämmer de sig ändå för att stanna. Självklart är det också någon som inte kan låta bli att öppna boken och utan att förstå vad han gör framkallar ondskan.

Det är heller inte förvånande att den vars själ tas i besittning av onda demoner är den unga kvinnan som ska försöka bli drogfri och att det är hennes själ som måste renas, eller att de andra kvinnorna sedan står först på tur.

Om du inte redan har gissat det så tycker jag att remaken av Evil dead är full av klyschiga skräckfilmsingredienser som man har sett alldeles för många gånger förut. Om jag ska vara livrädd i 1,5 timme – för den är skitläskig – så vill jag åtminstone att skrämseln ska vara lite smartare än så här. Det enda som är roligt är den förlösande splatterorgien på slutet. Ett slöseri med tid och sinnesro.