Eva Littorin och Robert Zachrisson, Veolia i Göteborg.

Eva Littorin är utbildningsansvarig för Veolias busschaufförer sedan elva år tillbaka. Under den tiden tror hon att hon har hunnit utbilda närmare tusen chaufförer. Inne på Frihamnens bussterminal i Göteborg pågår just nu en ny utbildningsgrupp och många chaufförer rör sig i lokalen.
  – De har först teoriprov och genomgång av bussens alla delar och apparater i elva dagar för att sedan i två dagar köra de linjer de lärt sig under denna tid. Sedan är det fem dagar kvar med resterande linjer, säger Eva.

Eva får tårtan för att hon är så snäll och tar hand om alla på terminalen. Det säger flera av chaufförerna som sitter runt de olika borden i köksdelen och framför allt initiativtagaren Robert Zackrisson. Hon beskriver sig själv som positiv, att hon tycker om människor, har ett stort tålamod och är envis. Robert håller med om hennes tålamod, speciellt med honom själv.
  – Sedan tycker jag mycket om att resa också, gärna till Asien. Och så har jag en kanin, han heter Alfons och är min lilla bebis, säger Eva.
  Till bordet kommer Sven-Erik Holta som är enhetschef och Evas närmaste chef. Han instämmer i det som sagts om Eva och tillägger att hon sköter utbildningen på ett bra sätt.
  – Jag behöver inte lägga mig i hennes arbete och hon har kontroll på det hon gör. Utöver att hon är huvudinstruktör lägger hon 80 timmar om året på ett filmprojekt, säger Sven-Erik.

Filmprojektet är en informationsfilm som ett produktionsbolag har gjort i samarbete med Veolia, räddningstjänsten, polis och läkare. Filmen ska främst visas i skolor.
  – Den handlar om skadegörelse och vilka konsekvenser det får för samhället. Till exempel om någon skjuter med laser mot chaufförer eller stenkastning. Jag är en av statisterna, säger Eva.

ID. Eva Littorin 

Ålder: 55 år.
Yrke: Busschaufförsutbildare.
Gör på fritiden: Tränar gärna, har precis börjat simma. Reser så ofta som möjligt utomlands

Fixa tårtan

Så ordnar du ett tårtkalas: Skriv till oss om vem du vill ge en tårta och varför. Glöm inte eget namn och adress. Märk kuvertet ”Tårtkalas”. Skicka till: Kommunal­arbetaren, Box 209, 101 24 Stockholm. Eller mejla till: kommunalarbetaren@ka.se