Nyheter

Vaktmästare hotas i kyrkan

2013-05-06
Vaktmästarna i Nikolaikyrkan i Örebro utsätts regelbundet för hot. Framför allt är det alkoholister som är hotfulla mot personalen.
— Dagarna när socialbidraget kommer kan det bli väldigt tufft i kyrkan, säger vaktmästaren Hernan Martinez Castillo.
Läs mer

Karinas kamp för Arne fortsätter

2013-05-06
Det blev avslag i kammarrätten för Arne Ivarsson i Svartå och hans indragna assistansersättning. Nu hoppas han och hans personliga assistent Karina Frantzén på nästa instans i stället, Högsta förvaltningsdomstolen.
Läs mer

Upprop kan ge arbetskläder

2013-05-06
Barnskötarna i Krokoms kommun kan få riktiga arbetskläder både för inomhus- och utomhusbruk. Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår detta efter ett upprop från kommunens alla förskolor.
Läs mer

Kalla toaletter
kan ge böter

2013-05-06
Kalla toalettsitsar och inget vatten att tvätta händerna med. Nu kräver Arbetsmiljöverket att Veolia Transport i Eskilstuna förbättrar toaletterna för sina bussförare.
Läs mer

Många får ont
av jobbet

2013-05-06
Många riskerar att få ont i kroppen för att arbetsgivaren inte är bra nog på att förebygga belastningsskador. Sju av tio företag fick anmärkning när Arbetsmiljöverket nyligen inspekterade cirka 700 företag.
Läs mer

Målet: fler män
i förskolan

2013-05-06
Jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) vill ha en nationell strategi för att fler män ska arbeta i förskolan. Det kan bland annat gälla att män lättare ska få praktikplatser i förskolan.
Läs mer

Reportage

Sara ser skönhet
i stället för skam

2013-05-06
När den tonåriga Sara Schwardt var i krig med hela vuxenvärlden kom Astrid Lindgrens brev som en viktig motröst. Hon skrev till Sara som vore hon en jämlike.
— Astrid såg något fint i mig som andra kanske inte såg. Både hon och jag var rätt känsliga.
Läs mer

Bokrecension

Nattens dåd

2013-05-06
Av Dennis Lehane (Albert Bonniers Förlag)
Läs mer