– Man har rätt att kämpa emot felaktiga saker. Han kan ju inte kämpa själv, säger Karina Frantzén.
Kommunalarbetaren skrev om Karina och Arne Ivarsson i nummer 8/2013 (se länk). Det var för tre år sen som den svårt Parkinsonsjuke Arne Ivarsson blev av med sin assistansersättning efter ett beslut från Försäkringskassan. Mycket tack vare Karina Frantzéns envetna arbete med att intressera medier och myndigheter har Neurologisk handikappades riksförbund, NHR, beslutat driva hans fall.

Efter Kommunalarbetarens artikel har mycket hänt. Karina har fått sommarjobb i hemtjänsten, ett vikariat på 100 procent. 
  Och Kommunal, både avdelning Västra Svealand och eventuellt också ordföranden Annelie Nordström vill träffa Karina Frantzén för att se och höra om hennes situation. Kommunal vill undersöka om kommunen borde ha gett henne företrädesrätt till andra jobb i kommunen, bland annat. Men Karina Frantzén hoppas också på att folk ska upp ögonen för assistansyrket.
  – Det är faktiskt ett fint och ansvarsfullt yrke. Vi tar hand om de mest utsatta i samhället.

Efter 20 år som personlig assistent är hon själv på väg bort från yrket. Hennes högsta önskan är att få fast jobb i hemtjänsten.
  Vad säger Arne om att du försvinner i sommar?
  – Han är ledsen men han accepterar det. Sen kommer jag ju träffa honom ändå, jag kommer jobba i det arbetslaget i hemtjänsten som tar hand om honom kvällstid.
  Det är så det har blivit för Arne Ivarsson. Efter halv tre varje dag tar hemtjänsten över ansvaret för honom, då går hans personliga assistent hem.
  Det dröjer upp till ett år innan besked kommer från högsta instans om Arnes överklagande.
  Enligt Högsta förvaltningsdomstolens egen hemsida ges prövningstillstånd i endast cirka två procent av alla ansökningar varje år.