Maggan:

Veckan har varit problemfri, tränat som jag ska.
  Magen helt ok, mycket mindre intag av ”nötter”.
  Åker över till Åland över påskhelgen och hälsar på hos vänner. Eventuellt basta och bada i havet. 

Kerstin:

Kost: måndag, onsdag, torsdag: kyckling+rödbeta, sparris och tsatsiki. Tisdag laxpudding. På kvällarna: ägg, sallad, fetaost.
  Träning: promenad med stavar 40 minuter. Tisdag: intervall 1 i 30 minuter + 30 minuter promenad. Onsdag: promenad 30 minuter. Torsdag: Lågintensiv= cykling 1 mil + styrka 3 + 30 minuter promenad. Samt beröringsmassage – skönt. Resten av helgen vet jag ännu inte vad som händer.
  Tämligen opåverkad av kosten. ”Plåtmage”? Eller är kosten inte så annorlunda än tidigare. I söndags åt jag däremot oxrullader (mums) och blev oerhört däst och obehaglig.
  Kul att jag kan ”jogga”!!

Eva:

Mycket har fallit på plats och jag fått bra rutiner både med kost och motion. Kan konstatera att det är ”lätt” att äta rätt. Det är god enkel mat som passar alla. Även om man är borta går det alltid att plocka ut mat som funkar.
  Magen har lugnat ner sig och hittat rätt. Efter flera veckors lös mage har allt stabiliserat sig. Åt för mycket nötter men har nu hittat en lagom nivå. Sköter magen 1ggr/dag med en mjuk avföring. Den är ganska mjukflytande och ljus till färgen!? Äter ofta tycker jag men regelbundet, men blir fort mätt.
  Får många kommentarer om att jag ser pigg ut. Känner mig pigg och full av energi. Nu blir det påskledigt med många frestelser men jag känner stor motivation så det ska gå bra!
  Vaknar pigg varje morgon, ofta utan väckarklocka!
  Äter inte socker eller mjölk inget bröd men fortfarande ex couscous.

Carina:

Veckorapport nummer 5 dag 32. Maten har fungerat bra den här veckan, jag följer kostschemat eller mitt egna matschema. Maten uppskattas även från mina tonåringar. Ätit lagom med nötter så min mage sköter sig som den ska. Har haft lite huvudvärk den här veckan men vet orsaken, har druckit för lite vatten. Innan jag började träna regelbundet hade jag väldigt ofta huvudvärk, och ofta begynnande migränanfall, men det har blivit så mycket bättre sedan jag håller igång regelbundet. Tjoho för träning … Men jag måste skärpa mig och dricka mera vatten.
  Träningen går framåt, denna vecka har jag tränat crosstrainer, löpning samt rodd, har även provat på lite dips och chins. Kan säga att jag har haft en aning träningsvärk. Har gjort dom i en maskin så att man kunde få lite hjälp, ja det var ju ett redskap som man inte var direkt stark i ? men man kommer kanske att bli!
  På tal om träning skulle jag behöva lite mer tips om hur man tränar med mer redskap på gymmet. Som det är nu har jag bara kört cross, löpning och rodd. Skulle vilja vet mera om hur man lägger upp den bästa träningen, skulle vilja lyfta mer skrot. Ett litet schema som man kunde följa, eller som ett komplement till de övriga redskapen som jag använder. Hur mycket ska man tex springa per vecka för att få ut det bästa ur träningssynpunkt? Vill inte träna mer än 4 dagar per vecka.  Vill ju bli stark.
  Återigen utan att bli tjatig så är det ju så bra att träna på morgonen, vakar till och med innan klockan ringer 05.15! Det värsta är att man vaknar samma tid på helgen, fast då kan man somna om med gott samvete.
  Dags att gå och sova för att orka upp imorgon för att till landet för att skotta snö.

Bea kommenterar:

Hej Tjejer!
  Hoppas alla haft en härlig påsk! Det ser ut som att magen har stabiliserat sig för er alla och det är jag glad för. När vi gör förändringar med kosten sker ofta reaktioner och det tar några veckor för kroppen att ställa om. Det har ni gjort bra nu tycker jag, det vill säga det att faktiskt se efter, lyssna efter och känna efter hur kroppen reagerar på viss föda och vissa rutiner. T ex om det beror på för lite vatten, för mycket nötter osv. Sedan får vi inte glömma att kroppen också reagerar olika beroende på vilken tidpunkt i månaden vi är i, hur vi har det omkring oss och så vidare, det vill säga yttre miljö och inre miljö i olika skeenden.
  Vad det gäller styrketräning kan jag visa ett enklare program när vi ses igen. Just nu räcker den uppbyggnadsträning ni har för att bli stark. Det är ibland lätt att köra på för mycket och mitt tips är att göra bollövningarna. De ger styrka!! Den inre stabiliteten är viktigast för att kunna träna hårdare senare. Den ger dessutom större kraft i annan styrketräning sedan också. Även mer funktionell – det vill säga den motsvarar mer så som kroppen arbetar/rör sig normalt i livet (vi sitter ju inte isolerade i en maskin:)) Så använd bollen 3 gånger i veckan, så ska den få program som vill det sedan.

Varmaste kramen till er!

Bea