Nyheter

Stora brister på privata förskolor

2013-05-03
I höstas avslöjades att Kulturkrabatens förskolor i södra Stockholm har stora brister samtidigt som ägaren plockar ut mångmiljonvinster. Nu har Kulturkrabaten fått en rad förelägganden och anmärkningar av Utbildningsförvaltningen. Även arbetsmiljön brister och det finns en rädsla för att höra av sig till facket, enligt Kommunal.
Läs mer

Avskedad får miljonersättning

2013-05-03
Kommunal har förhandlat fram 1,1 miljoner kronor åt en avskedad styrkechef inom räddningstjänsten i Trelleborg. Beloppet motsvarar innestående lön samt ett skadestånd på 150 000 kronor.
Läs mer

Kommunal anställer jurister

2013-05-03
Kommunal rekryterar just nu två jurister som kommer att anställas på förbundskontoret.
— Vi vill spetsa oss ytterligare, säger Johan Ingelskog, chef för förbundets enhet för arbetsrätt och kollektivavtal.
Läs mer

Bärföretagare inför rätta

2013-05-03
Bärföretagaren som flydde och lämnade thailändska bärplockare kvar i Sverige utan lön har nu dragits inför rätta. Han åtalas dock inte för att ha förskingrat löner utan för grova skattebrott.
Läs mer

Förhandlingar
går vidare

2013-05-03
Om ett par veckor fortsätter förhandlingarna om nya avtal för trafikpersonal. Knäckfrågorna är lönens storlek, anställningstrygghet och arbetstider.
Läs mer

Förhandlingar
går vidare

2013-05-03
Förhandlingar pågår om ett nytt kollektivavtal för anställda inom golfbanor och trädgårdsanläggning, mellan Kommunal och arbetsgivarparten SLA (Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet). Förhandlingsdelegationen är inkallad på måndag och tisdag nästa vecka.
Läs mer

Kultur

Dramaten öppnas för arbetslösa

2013-05-03
Den 6 maj öppnar Dramaten i Stockholm sin stora scen för en temakväll om ungdomsarbetslöshet. Och redan nu är Dramatens instagramkonto öppet för unga arbetslösa.
Läs mer

Tredje boken om Estlands historia

2013-05-03
— För världsfreden måste vi förstå vad andra länder har gått igenom. Annars blir det svårt att förklara varför demokratier är bra.
Orden kommer från succéförfattaren Sofi Oksanen som är aktuell med en ny roman om Estlands historia. KA träffade henne i hemstaden Helsingfors.
Läs mer

Filmrecensioner

Renoir

2013-05-03
Franskt drama i regi av Gilles Bourdos med Michel Boquet, Christa Theret och Vincent Rottiers i rollerna.
Läs mer

Den ovillige fundamentalisten

2013-05-03
Amerikanskt drama i regi av Mira Nair med bland andra Riz Ahmed och Kate Hudson.
Läs mer

Trevlig helg!

Trevlig helg önskar vi på KA!